+
 • Telge säljer bostadsfastigheter

  PUBLICERAD 2018-05-08 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-05-09 11:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  Södertäljes allmännyttiga bostadsbolag Telge Bostäder säljer två fastigheter i Rosenlund och Saltskog. Köpare är Ivarssons Bostäder.

  Försäljningen är en del i bolagets affärsplan, där försäljningar ska genomföras för att få in kapital för underhåll och nyproduktion.

  I Telge Bostäders affärsplan framgår att bolaget ska sälja fastigheter för att få in kapital till underhåll och nyproduktion samt för att skapa en mix av ägare och ägarformer i Södertäljes olika bostadsområden. Nu säljs två fastigheter i områdena Rosenlund och Saltskog i Södertälje

  – Ett av våra uppdrag är att ta ansvar för Södertäljes bostadsmarknad genom att bygga nytt och utöka antalet bostäder på en marknad som är hårt pressad av bostadsbrist, säger Juan Copovi-Mena, vd Telge Bostäder.

  Ett flertal bolag visade intresse för att köpa. Kravet på köparen har varit att det ska vara en fastighetsägare med goda referenser som ser förvärvet långsiktigt. Innan köpet gick igenom har bland andra Telge Bostäders styrelse och koncernstyrelsen godkänt den nya ägaren.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Handel och bostäder toppar i norr

  Transaktioner – norr Under det tredje kvartalet genomfördes åtta fastighetsaffärer med en samlad volym på tre miljarder i norra Sverige. Sett över de senaste 12 månaderna ligger volymen på strax över elva miljarder, vilket är något över det historiska genomsnittet.

 • 1 500 bostäder för Balder i Väsby Entré

  Bostäder Upplands Väsby har gett Balder uppdraget som ankarpartner i utvecklingen av Väsby Entré. Bolaget har utvecklat ett idékoncept för området och planen innehåller bland annat 1500 nya bostäder. 

 • Utvecklar 45 000 kvadrat logistik

  Logistik/Lager, Väst Logicenter bygger ut en logistikanläggning för Speed Group med 45 000 kvadratmeter. Anläggningen byggs i Viared, strax utanför Borås. 

 • ANNONS
 • Gör stora uthyrningar i Forumkvarteret

  Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Academic Work och Tengbom i Forumkvarteret i Uppsala. Totalt innefattar de nya uthyrningarna drygt 2 400 kvadratmeter.

 • ANNONS
 • Tobin vinstvarnar igen

  Börs Tobin Properties sänker återigen sin prognos för årets rörelsevinst efter att låg försäljning och nedskrivning av en exploateringsfastighet gjort att bolaget vänt till en förlust i det tredje kvartalet.

 • Rekordresultat för Castellum

  Börs Castellums förvaltningsresultat ökade 13 procent i det tredje kvartalet till en ny rekordnivå påeldad av en mycket stark marknad för kommersiella fastigheter. Resultatet var bättre än väntat om aktien stiger efter beskedet.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x