+
 • Slättö säljer bostäder för 1,6 miljarder

  PUBLICERAD 2018-05-17 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-05-17 09:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fonden Slättö IV har i två olika transaktioner sålt totalt närmare 670 hyresrätter på olika håll i landet. Fastigheterna är sålda till Trenum respektive Lansa och belägna i Stockholmsregionen och Mälardalen, Karlstad och Umeå. Det underliggande fastighetsvärdet i de två transaktionerna är knappat 1,6 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

  – Slättö har varit värdeskapande i processen att utveckla och förädla projekten och vi är mycket nöjda med affärerna. Vi fördjupar den redan etablerade relationen med Lansa och utvecklar en ny relation med Trenum, säger Slättös vice VD Henrik Nordlöf.

  Trenum är ett bolag som ägs av Balder och Tredje AP-fonden medan Lansa ägs av flera bolag inom Länsförsäkringar. Lansa har tidigare köpt ett stort bestånd av Slättö.

  Slättös fjärde fond hade innan försäljningarna cirka 1600 lägenheter och har därmed drygt 900 dito kvar.

  Rådgivare i transaktionerna har varit Pangea och advokatfirman Wistrand.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Åre satsar på hela året

  Norr, Samhälle Åre är en kommun som vill växa inom alla delar. Tack vare ett framgångsrikt arbete har man lyckats få orten att vara mer en bara ett semestertillhåll under vinterhalvåret. Utmaningen  handlar om att få arbetskraft till kommunen – där spelar integrationsfrågan en viktig roll.

 • Goldbeck etablerar sig i Skandinavien

  Fastighetsmarknad Det tyska byggföretaget Goldbeck storsatsar på Skandinavien och har under året byggt upp en organisation i Sverige. Christoffer Bööj har utsetts till Branch Manager Scandinavia. 

 • Rekordresultat för Castellum

  Börs Castellums förvaltningsresultat ökade 13 procent i det tredje kvartalet till en ny rekordnivå påeldad av en mycket stark marknad för kommersiella fastigheter. Resultatet var bättre än väntat om aktien stiger efter beskedet.

 • ANNONS
 • Linda Schuur till Serneke

  Rekrytering Serneke rekryterar Linda Schuur som affärsutvecklare med ansvar för stadsbyggnad och arkitektur, en ny roll inom företaget. 

 • ANNONS
 • Välfärdens utmaning kräver arbetskraft

  Krönikor I USA har en majoritet av befolkningen inte haft någon reallöneökning på 30 år och i Storbritannien ligger reallönenivån på 96 procent av 2010 års nivå. Men ovanstående gäller inte Sverige, vi tillhör de EU-länder som haft högst reallöneökning efter finanskrisen, så varför är folk så frustrerade här?

 • Gammalt blir nytt och värdefullt

  Fastighetsmarknad, Webb-TV Att omvandla så kallade brownfields, som ofta består av gammal industrimark i centrala lägen, kan vara ett bra sätt att skapa värden där man inte bara kan förnya stadsdelar som är i behov av förnyelse utan även bara miljöer som är uppskattade.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x