+
 • Slättö säljer bostäder för 1,6 miljarder

  PUBLICERAD 2018-05-17 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-05-17 09:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fonden Slättö IV har i två olika transaktioner sålt totalt närmare 670 hyresrätter på olika håll i landet. Fastigheterna är sålda till Trenum respektive Lansa och belägna i Stockholmsregionen och Mälardalen, Karlstad och Umeå. Det underliggande fastighetsvärdet i de två transaktionerna är knappat 1,6 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

  – Slättö har varit värdeskapande i processen att utveckla och förädla projekten och vi är mycket nöjda med affärerna. Vi fördjupar den redan etablerade relationen med Lansa och utvecklar en ny relation med Trenum, säger Slättös vice VD Henrik Nordlöf.

  Trenum är ett bolag som ägs av Balder och Tredje AP-fonden medan Lansa ägs av flera bolag inom Länsförsäkringar. Lansa har tidigare köpt ett stort bestånd av Slättö.

  Slättös fjärde fond hade innan försäljningarna cirka 1600 lägenheter och har därmed drygt 900 dito kvar.

  Rådgivare i transaktionerna har varit Pangea och advokatfirman Wistrand.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Grodhopp mot utveckling – en osäker strategi

  Fastighetsmarknad Där Europa, USA och Ostasien gått från jordbrukssamhälle via industrialisering till tjänste- och IT-åldern vill dagens utvecklingsländer skynda på processen rejält. Genom leapfrogging – ”grodhopp” – vill man gå direkt till den senaste tekniken. Men det finns kritik mot strategin.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived