+
 • Slättö säljer bostäder för 1,6 miljarder

  PUBLICERAD 2018-05-17 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-05-17 09:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fonden Slättö IV har i två olika transaktioner sålt totalt närmare 670 hyresrätter på olika håll i landet. Fastigheterna är sålda till Trenum respektive Lansa och belägna i Stockholmsregionen och Mälardalen, Karlstad och Umeå. Det underliggande fastighetsvärdet i de två transaktionerna är knappat 1,6 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

  – Slättö har varit värdeskapande i processen att utveckla och förädla projekten och vi är mycket nöjda med affärerna. Vi fördjupar den redan etablerade relationen med Lansa och utvecklar en ny relation med Trenum, säger Slättös vice VD Henrik Nordlöf.

  Trenum är ett bolag som ägs av Balder och Tredje AP-fonden medan Lansa ägs av flera bolag inom Länsförsäkringar. Lansa har tidigare köpt ett stort bestånd av Slättö.

  Slättös fjärde fond hade innan försäljningarna cirka 1600 lägenheter och har därmed drygt 900 dito kvar.

  Rådgivare i transaktionerna har varit Pangea och advokatfirman Wistrand.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Fastighetsmarknad På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Mengus säljer för en miljard

  Transaktioner Mengus andra fond (Mengus 2011) säljer sitt sista portföljinnehav, kontorsfastigheten Härolden 44 på Fleminggatan, för 1,1 miljarder. Köpare är Barings Real Estate.

 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  Fastighetsmarknad Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola. 

 • ANNONS
 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • ANNONS
 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x