+
Sthlm 04. Bild: Skanska.
 • Skanska investerar halv miljard i Sjöstan

  PUBLICERAD 2018-05-15 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-05-15 09:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skanska investerar 560 miljoner kronor i kontorshuset Sthlm 04 i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Totalt kommer huset att få en uthyrningsbar yta om 12 000 kvadratmeter.

  Kontorshuset är en del i byggbolagets större satsning i stadsdelen. Det kommer att vara åtta våningar högt och utgöra ett komplement till den högre skrapan, Sthlm 01. Totalt kommer kontorsklustret bestå av 100 000 kvadratmeter och rymma 6 000 arbetsplatser.

  – Vi är glada att starta ytterligare en etapp i vårt kontorsområde Sthlm New Creative Business Spaces. Efterfrågan på lokaler i Sthlm New är stor och vi stärker genom denna projektstart vårt erbjudande till marknaden, säger Caroline Arehult, vd, Skanska Fastigheter Stockholm.

  Först ut i projektet var de två kontorshusen Sthlm Seaside och Sthlm 03, vilka båda är fullt uthyrda och avyttrade till Vasakronan och Aberdeen. I början av 2017 påbörjades skrapan Sthlm 01 som blir 27 våningar hög.

  Byggnadsarbetet påbörjas omgående och lokalerna i Sthlm 04 förväntas vara färdiga för inflyttning under det fjärde kvartalet 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived