+
Bild: Riksbanken
 • Sagax förvärvar i Paris

  PUBLICERAD 2018-05-17 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-05-17 16:00

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Sagax har tecknat avtal avseende förvärv av en fastighet i södra Paris. Den totala anskaffningskostnaden uppgår till motsvarande 101 miljoner kronor.

  Fastigheten omfattar 32000 kvadratmeter markarea varav 8500 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Byggnaden är idag fullt uthyrd och omfattar i huvudsak industri- och kontorslokaler. Hyresvärdet landar på 10,2 miljoner kronor.

  Sagax beräknas tillträda fastigheten i slutet av juli 2018, förutsatt att kommunen inte väljer att förköpa byggnaden. Vid fastighetsförvärv i Frankrike har berörda kommuner förtur på de fastigheter som säljs inom kommunen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Handel och bostäder toppar i norr

  Transaktioner – norr Under det tredje kvartalet genomfördes åtta fastighetsaffärer med en samlad volym på tre miljarder i norra Sverige. Sett över de senaste 12 månaderna ligger volymen på strax över elva miljarder, vilket är något över det historiska genomsnittet.

 • 1 500 bostäder för Balder i Väsby Entré

  Bostäder Upplands Väsby har gett Balder uppdraget som ankarpartner i utvecklingen av Väsby Entré. Bolaget har utvecklat ett idékoncept för området och planen innehåller bland annat 1500 nya bostäder. 

 • Utvecklar 45 000 kvadrat logistik

  Logistik/Lager, Väst Logicenter bygger ut en logistikanläggning för Speed Group med 45 000 kvadratmeter. Anläggningen byggs i Viared, strax utanför Borås. 

 • ANNONS
 • Gör stora uthyrningar i Forumkvarteret

  Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Academic Work och Tengbom i Forumkvarteret i Uppsala. Totalt innefattar de nya uthyrningarna drygt 2 400 kvadratmeter.

 • ANNONS
 • Tobin vinstvarnar igen

  Börs Tobin Properties sänker återigen sin prognos för årets rörelsevinst efter att låg försäljning och nedskrivning av en exploateringsfastighet gjort att bolaget vänt till en förlust i det tredje kvartalet.

 • Rekordresultat för Castellum

  Börs Castellums förvaltningsresultat ökade 13 procent i det tredje kvartalet till en ny rekordnivå påeldad av en mycket stark marknad för kommersiella fastigheter. Resultatet var bättre än väntat om aktien stiger efter beskedet.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x