+
Foto: Peab
 • Peab vinnare efter köprekommendation från Kepler Cheuvreux

  PUBLICERAD 2018-05-11 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-05-11 11:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Peab stiger som mest 6 procent på fredagen och handlas kring tremånadershögsta efter en köprekommendation från Kepler Cheuvreux.

  Enligt rådgivningsfirmans analytiker Albin Sandberg är Peab numera mer inriktat mot mindre och mer lätthanterliga projekt, vilket minskar risken att bolaget tar sig vatten över huvudet. Det gör att risken för nedskrivningar i den rekordstora orderstocken kan vara överskattad.

  -Man har lyckats få tillbaka marginalerna som jag upplever att marknaden inte uppskattar tillräckligt mycket. Det är fortfarande de här gamla nedskrivningarna av Friends- och Tele2 Arena som spökar ibland. Jag tycker inte de har fått tillräcklig kredd för omställningen de har gjort av verksamheten samt den lägre skuldsättningen, säger han.

  Peab hade en rörelsemarginal på 4,7 procent på rullande 12-månadersbasis i det första kvartalet. I sammanhanget kan noteras att Skanska rapporterat en rörelseförlust två kvartal i rad till följd av omstruktureringskostnader och nedskrivningar. Skanskas svårigheter är bland annat relaterade till Polen och USA medan Norden flyter på bra. Peab är inriktat på Norden och har ungefär 85 procent av försäljningen i Sverige.

  Sandberg noterar även att Peab visserligen har en viss exponering mot bostadsmarknaden men inte mot den dyraste prisklassen, som är det segment som har det tuffast för närvarande.

  Peabs aktie stiger vid 11-tiden 4,8 procent till 78,90 kronor. Kepler Cheuvreux har satt riktkursen till 90 kronor.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived