+
Visionsbild: Belatchew Arkitekter.
 • Nytt landmärke på gång i Nacka

  PUBLICERAD 2018-05-15 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-05-15 16:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sveafastigheter Utveckling har kommit överens med Nacka kommun om en tidig markreservation för uppförandet av Discus – ett kvarter med ett 30 våningar högt hus och upp till 500 lägenheter.

  – Discus är det första höga huset i Nackas mest centrala delar, med sin starka formverkan kommer byggnaden att bidra till Nacka stads spännande silhuett. Discus visar tydligt på en arkitektonisk ambition som Nacka kommun vill se i kommande projekt i Nacka stad, säger Nina Åman, stadsarkitekt i Nacka kommun.

  Projektet Discus är framtaget tillsammans med Belatchew Arkitekter, vars grundare Rahel Belatchew även är vd på Sveafastigheter Utveckling. Tanken är att det ska fungera som en symbol för den växande storstadsregionen med sin oregelbundna silhuett.

  – Vi är mycket glada över att tillsammans med Nacka kommun få vara med och utveckla Nacka stad, ett av de mest spännande utvecklingsområdena i landet idag, säger Rahel Belatchew, VD, Sveafastigheter Utveckling.

  Tanken är att kvarteret ska rymma en blandning av olika verksamheter mitt på den nya tunnelbanestationen i Nacka stads nya centrum.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived