+
 • Nytt äldreboende och förskola i Borlänge

  PUBLICERAD 2018-05-30 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-05-30 16:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vectura Fastigheter och Borlänge kommun har tecknat överlåtelseavtal rörande en fastighet i Matsknutsgårdarna, i Borlänge. Planen är att Vectura ska uppföra byggnader som omfattar totalt 12500 kvadratmeter. De nya fastigheterna kommer inrymma kommunala verksamheter i form av bland annat äldreboende och förskola.

  Äldreboendet kommer rymma 108 bostäder och förskolan avses för runt 180 barn. Vectura kommer även uppföra ett trygghetsboende med 26 lägenheter. Dessutom tillkommer en lokal för daglig verksamhet, hemtjänst och storkök.

  – Det finns en hög efterfrågan på trygghetsboenden i attraktiva lägen i Borlänge. Även behovet av fler platser inom förskola och äldreboende ökar. Vi är mycket positiva till att en stor aktör som Vectura Fastigheter AB väljer att etablera sig i Borlänge, säger Jan Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen

  – Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att genomföra detta projekt. Projektet är vår första etablering i Dalarna och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete tillsammans med Borlänge kommun, säger Susanne Ekblom, VD Vectura Fastigheter.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Nyheter ortsvis

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived