+
 • Nybyggnationen vänder nedåt

  PUBLICERAD 2018-05-17 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-05-17 10:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Under det första kvartalet påbörjades nybyggnation av 14 450 nya lägenheter enligt nya siffror från SCB. Det är 13 procent färre jämfört med motsvarande period förra året, då 16 556 lägenheter påbörjades.

  Siffrorna är yttterligare ett bevis på det branschen pratat om mycket den senaste tiden, att byggtakten vänt nedåt. Det är första gången sedan första kvartalet 2012 som antalet påbörjade lägenheter minskar, då påbörjades 30 procent färre lägenheter än under första kvartalet 2011.

  För att underlätta jämförelsen mellan åren har SCB räknat upp siffrorna för 2018 med 14 procent för nybyggnad och 46 procent för ombyggnation vilket är den genomsnittliga eftersläpningen för motsvarande period de senaste åren.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x