+
Bild: NCC
 • NCC bygger vårdboende i Luleå

  PUBLICERAD 2018-05-30 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-05-30 13:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tidigare i år förvärvade Hemsö en markanvisning för ett nytt vård- och omsorgsboende i Kronandalen i Luleå. NCC har nu fått uppdraget att uppföra byggnaden med ett ordervärde på 243 miljoner kronor.

  Boendet kommer omfatta 144 lägenheter med en total yta på runt 12000 kvadratmeter. Projekteringsarbetet påbörjas omgående och byggnationen startar efter sommaren. Under onsdagen togs det första spadtaget för projektet. Inflyttning beräknas ske vid årsskiftet 2020/2021.

  – Luleå växer och kommunen planerar för 10 000 nya invånare de närmaste åren. Det gör att även tillväxtbehovet för vård- och omsorgsboenden är stort. Tillsammans med NCC stöttar vi nu kommunen i detta efterlängtade projekt, säger Jonas Jalkander, regionchef Hemsö.

  – Vård- och omsorgsboendet är det första projektet som byggs i den nya Kronandalen. Genom att blanda olika boendeformer så skapas en komplett stadsdel och det är roligt att vara en del av den uppbyggnaden. Vi ser även fram emot samarbetet med Hemsö som är nyetablerade i Norrbotten, säger Andreas Rydberg, produktionschef på NCC.

  Luleå kommun har tecknat ett hyresavtal för fastigheten som löper på i 20 år.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived