+
 • Många hyror färdigförhandlade

  PUBLICERAD 2018-05-18 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-05-18 14:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  De flesta hyresförhandlingarna för 2018 är nu klara. Den genomsnittliga hyreshöjningen landar hittills på 0,98 procent.

  I förhandlingarna med de allmännyttiga bostadsföretagen var det vägda genomsnittliga yrkandet på 2,5 procent, högre än föregående år 1,73 procent. Framför allt stod bostadsbolagen i Göteborg och Stockholm för den stora ökningen.

  Trots att en del tvister fortsatt kvarstår är antalet tvister färre än på länge och enligt HGF gick årets förhandlingar snabbare än någon gång tidigare.

  Redaktionen

  2 kommentarer

  1. Jan 2018-05-19

   Först trodde jag detta var en annons från Hyresgästföreningen. Knappt några tvister? Tror till och med Svenska Bostäder inte tyckte detta förhandlingssystem var rättvist och ansåg att 1,3% var egentligen en sänkning av hyran, vilket betyder att service tex. kommer vara minskat kommande tiden.
   “många” av dessa hyror är kanske ute i landet, men faktum är att runt 90 tusen lägenheter fått sin hyra satt i Stockholm, utav 180 tusen.
   Den som nu ville ha siffror.

   Sedan måste man räkna med att flera av dessa blivit både lurade, och del av 2 års höjning. Tyvärr är många vilseledda i dessa förhandlingar.

   Reply

  2. Peter 2018-05-18

   Ursäkta mig, men jag skulle gärna vilja se andelen förhandling som är klara!!
   Jag och många branschkollegor är långt ifrån klara och det är en lögn om HGF säger att det var smidigare än någon annan gång!! VAR har ni statistik för detta?
   Nej, skärpning med faktakollen tack! Faktum är att hyresförhandlingarna har varit en av de sämsta med tanke på hyr HGF kommer undan med sin veto och inte ens behöver ge argument för sina procentsatser!

   Välkomnar alla kommande utredningar om detta “monopol” och det är många som är extremt missnöjda, både bostadssökande och hyresvärdar!

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Bostadsministern: “Två vägar att gå”

  Bostäder Bostadsbristen kostar Stockholmsregionen totalt 40 miljarder kronor per år, enligt en färsk WSP-analys. “Det finns två vägar att gå. Antingen bygger vi mer eller så inför vi social housing”, säger Peter Eriksson (MP) till Fastighetsnytt.    

 • Balder i stor markaffär i Solvallastaden

  Bostäder, Transaktioner Balder har gjort ett stort markförvärv i Solvallastaden i närheten till Solvala travbana i västra Stockholm. Säljare är Stockholms Travsällskap som ägt marken sedan tidigt 1900-tal.

 • Utvecklar Slakthusområdet i Göteborg

  Fastighetsmarknad väst Higab fortsätter utvecklingen av Slakthusområdet till en ny stadsdel i Göteborg. Bolaget har inlett samarbete med arkitektbyrån Tovatt Architects & Planners, som i sin tur arbetar med göteborgsbaserade Dreem Arkitekter. 

 • ANNONS
  • Nyfosas aktie värderas till ca 43 kronor

   Börs Hemfosas aktie handlas utan rätt till utdelning av aktier i avknoppningen Nyfosa på tisdagen. Som en följd av detta faller Hemfosa 43 kronor, vilket indikerar att marknadens värdering av Nyfosa ligger därikring.

  • Vasakronan hyr till Friskis & Svettis

   Uthyrning Vasakronan har tecknat ett hyresavtal med Friskis & Svettis som öppnar en 2 100 kvadratmeter träningsanläggning i Uppsala Science Park. Avtalet gäller en före detta stallbyggnad i Uppsala Science Park.

 • Bostadsbyggandet minskar kraftigt

  Fastighetsmarknad Antal påbörjade lägenheter har minskat med 16 procent från föregående år. Det visar nya siffror från SCB. Under de tre första kvartalen av 2018 påbörjades byggnationen av totalt 39100 lägenheter, jämfört med 46700 påbörjade lägenheter under samma period 2017. 

 • Epicenter i nytt bostadsprojekt

  Bostäder Tillsammans med Trede Properties utvecklar Epicenter i Stockholm en bostadslösning: Epicenter Living. Under 2019 planerar Trede förvärva 800 bostäder, i syfte att erbjuda anställda hos tillväxtföretag en bostad. 

 • Skanska investerar 1,8 miljarder i Citygate

  Fastighetsmarknad väst Skanska investerar runt 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate, i Göteborg. Värdet på byggkontraktet uppgår till cirka 1,5 miljarder kronor.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived