+
 • Många hyror färdigförhandlade

  PUBLICERAD 2018-05-18 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-05-18 14:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  De flesta hyresförhandlingarna för 2018 är nu klara. Den genomsnittliga hyreshöjningen landar hittills på 0,98 procent.

  I förhandlingarna med de allmännyttiga bostadsföretagen var det vägda genomsnittliga yrkandet på 2,5 procent, högre än föregående år 1,73 procent. Framför allt stod bostadsbolagen i Göteborg och Stockholm för den stora ökningen.

  Trots att en del tvister fortsatt kvarstår är antalet tvister färre än på länge och enligt HGF gick årets förhandlingar snabbare än någon gång tidigare.

  Redaktionen

  2 kommentarer

  1. Jan 2018-05-19

   Först trodde jag detta var en annons från Hyresgästföreningen. Knappt några tvister? Tror till och med Svenska Bostäder inte tyckte detta förhandlingssystem var rättvist och ansåg att 1,3% var egentligen en sänkning av hyran, vilket betyder att service tex. kommer vara minskat kommande tiden.
   “många” av dessa hyror är kanske ute i landet, men faktum är att runt 90 tusen lägenheter fått sin hyra satt i Stockholm, utav 180 tusen.
   Den som nu ville ha siffror.

   Sedan måste man räkna med att flera av dessa blivit både lurade, och del av 2 års höjning. Tyvärr är många vilseledda i dessa förhandlingar.

   Reply

  2. Peter 2018-05-18

   Ursäkta mig, men jag skulle gärna vilja se andelen förhandling som är klara!!
   Jag och många branschkollegor är långt ifrån klara och det är en lögn om HGF säger att det var smidigare än någon annan gång!! VAR har ni statistik för detta?
   Nej, skärpning med faktakollen tack! Faktum är att hyresförhandlingarna har varit en av de sämsta med tanke på hyr HGF kommer undan med sin veto och inte ens behöver ge argument för sina procentsatser!

   Välkomnar alla kommande utredningar om detta “monopol” och det är många som är extremt missnöjda, både bostadssökande och hyresvärdar!

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Oscar Engelbert: “Vi har flest sålda bostäder”

  Fastighetsmarknad Efter en tuff höst presenterar bostadsutvecklaren Oscar Properties en ny digital tjänst och första skisserna på bostäderna i Gasklockan. Försäljningen startar i maj och intresset har redan visat sig vara rekordhögt.

 • Skanska bygger i London för 1,6 miljarder

  Fastighetsmarknad, Internationellt Skanska ska bygga K1 Knightsbridge, en kommersiell fastighet belägen i London. Kontraktet tecknades med The Olayan Group och är värt 141 miljoner pund.

 • Nybyggnationen vänder nedåt

  Bostäder Under det första kvartalet påbörjades nybyggnation av 14 450 nya lägenheter enligt nya siffror från SCB. Det är 13 procent färre jämfört med motsvarande period förra året, då 16 556 lägenheter påbörjades. 

 • ANNONS
  • Detaljplan för Bellevuegården antagen

   Bostäder - Syd Stadsbyggnadsnämnden i Malmö stad har valt att anta detaljplanen för fastigheten Hålsjön 2 och Svansjön 4, i Bellevuegården i Malmö. Stena Fastigheter planerar uppförandet av drygt 120 nya bostäder i området.

  • Peab bygger skola i Vågårda

   Fastighetsmarknad väst På uppdrag av Vågårda kommun kommer Peab bygga en ny skola i centrala Vågårda. Den nya skolverksamheten ska ersätta både Vårbergskolan och Kesbergskolan i kommunen. Kontraktsumman landar på 163 miljoner kronor. 

 • Nytt styrelseuppdrag för Wågström

  Styrelse NCC:s förra koncernchef Peter Wågström tar plats i ytterligare en styrelse – Arlandastad Holding. Utöver Wågström tar även Tomas Rudin, tidigare oppositionsborgarråd i Stockholm, plats i styrelsen.

 • ANNONS
 • Regeringen behöver is i magen

  Opinion, Valåret 2018 Regeringen vill givetvis ha en hög volym på nyproduktionen men måste ha is i magen när nu marknaden vänder. Det är nämligen så att dagens problem med svårigheter att sälja/hyra ut nyproducerade lägenheter utgör en kraftig medvind för det nuvarande hyrespressande investeringsstödet.

 • Avvaktande på bostadsmarknaden

  Bostäder, Fastighetsmarknad Nya siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna sjönk med -1 procent under den senaste månaden, samtidigt som antalet försäljningar fortsatt sjunker. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x