+
Jens Engwall är vd på Nyfosa. Foto: Hemfosa.
 • Hemfosa köper 14 samhällsfastigheter

  PUBLICERAD 2018-05-08 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-05-08 13:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Under måndagen presenterade Hemfosa sina planer på miljardförvärv av fastigheter via ett pressmeddelande. Nu offentliggörs ett nyförvärv av totalt 14 samhällsfastigheter, varav nio skolfastigheter, fyra LSS-hem och en fastighet som rymmer kontorslokaler och HVB-hem. Det totalt fastighetsvärdet uppgår till 390 miljoner kronor.

  Samtliga skolfastigheter ligger i Sollentuna kommun, norr om Stockholm, och omfattar totalt 11685 kvadratmeter. Säljare är Sollentuna kommun och fastigheterna är i nuläget fullt uthyrd.

  De fyra LSS-hemmen köptes av Emrahus och två är belägna i Helsingfors, ett i Örebro och ett i Västerås. Förvärvet omfattar totalt 2397 kvadratmeter och fastigheterna är fullt uthyrda till Attendo, Nytida AB och Team Olivia. Samtliga på 15-åriga hyresavtal.

  Till sist förvärvades även Omsorgens Hus i Kungsbacka som omfattar 5150 kvadratmeter. Fastigheten inrymmer kontorsytor och ett HVB-hem och är fullt uthyrd till Kungsbacka kommun.

  – Vi är både stolta och glada över att genom dessa förvärv fördjupa samarbetet med flera etablerade samhällsaktörer och ser fram emot att fortsätta utveckla dessa långsiktiga relationer. Vi upplever att det idag finns stora behov av investeringar och renoveringar såväl som nybyggnation av framförallt skol- och vårdfastigheter på våra marknader. Här har Hemfosa, med sin specialistkunskap och erfarenhet, stora möjligheter att bidra som en långsiktig partner, säger Jens Engwall, vd på Hemfosa.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived