+
Göran Cars. Foto: Sigurdur J. Olafsson.
 • Göran Cars till Utopia

  PUBLICERAD 2018-05-24 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-05-24 11:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Göran Cars, professor i samhällsbyggnad vid KTH och ansvarig för Kirunas stadsflytt, går till Utopia Arkitekters nystartade projektutvecklingsverksamhet. Han kommer att fungera som projektledare för projekt inom bostad, skola och kontor med ett kontorsprojekt i centrala Örebro som första arbetsuppgift.

  – Vi har haft en nära relation med Göran Cars under ett antal år, bland annat genom Nätverket för värdeskapande stadsbyggande, som vi driver tillsammans. Han har också varit en fantastisk resurs i vårt arbete med ett antal förslag och projekt, säger Emma Jonsteg, vd på Utopia Arkitekter.

  2017 valdes Utopia som partner i Örebro kommuns projekt “Vi ger arkitekten makten”, där man provar ett nytt sätt att arbeta i planprocessen, där Utopia själva tilldelades en markreservation. Målet med den nystartade verksamheten är att hitta fler, liknande projekt med nya samarbetsformer. Göran Cars är sedan tidigare ansvarig för Örebro-projektet.

  – Vi har påbörjat en spännande resa i en bransch som står inför mycket stora förändringar under de kommande åren. Vår idé om att i våra projekt skapa större stadskvaliteter för en bredare intressentgrupp handlar om att utmana traditionella arbets- och tankesätt och fånga nya möjligheter med alla de medel som står till buds i dag. Så den turbulens och sug efter nytänkande som nu kännetecknar branschen passar oss ganska bra, säger Göran Cars.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived