+
Fastigheten Hönsfodret 1. Foto: Stockholms stad.
 • Folksam säljer i Hammarbyhamnen

  PUBLICERAD 2018-05-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-05-11 10:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  Folksam säljer tomträtten till en skolfastighet om 9 000 kvadratmeter i Norra Hammarbyhamnen, Stockholm. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 345 miljoner kronor.

  Byggnaden uppfördes åt Folksam 1983, och bolaget bedrev verksamhet i lokalerna fram till 2011. Idag används den för skolverksamhet.

   Den här försäljningen ligger i linje med vår fastighetsstrategi som har fokus på de bästa kontorshusen i Stockholm, Göteborg och Malmö och bostäder på landets större tillväxtorter. Projektet är inte vår inriktning och Hönsfodret står inför stora förändringar för att kunna nå sin fulla potential. Att behålla och genomföra dessa investeringar skulle ta för mycket fokus från organisationen. Vi satsar istället på en fortsatt expansion och vi vill växa på våra prioriterade marknader, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör på Folksam Fastigheter.

  Det är Folksam Sak som är säljare och köpare är EQT Real Estate 1.

  Cushman & Wakefield agerade säljrådgivare i transaktionen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived