+
 • Folksam och Aberdeen startar miljardfond

  PUBLICERAD 2018-05-02 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-05-02 12:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  Folksamgruppen lanserar tillsammans med Aberdeen Standard Investments AIPP Folksam Europe II – en fond-i-fond som investerar i fastigheter men bara är är öppen för bolag inom Folksamgruppen. Avsikten är att investera 300 miljoner euro på den europeiska fastighetsmarknaden under de kommande tre till fyra åren, med ett initialt belopp på 100 miljoner euro.

  Investeringarna kommer huvudsakligen att göras i onoterade fonder men potentiellt även i joint ventures och som co-investments, enligt ett pressmeddelande.

  – Folksamgruppen investerar i fastigheter för att de bidrar till god riskspridning och högre förväntad avkastning, säger Michael Kjeller, chef Kapitalförvaltning, Folksamgruppen. Vi kan helt enkelt få en högre avkastning över tid på våra kunders kapital utan att höja risknivån. På den svenska fastighetsmarknaden har vi under senare år varit en framgångsrik investerare i fastigheter av hög kvalitet. Med den här investeringen har vi ambitionen att komma åt motsvarande typ av fastigheter fast ute i Europa. Vi har dock inte resurser nog för att göra detta med vår egen organisation och har därför valt ett samarbete med Aberdeen Standard Investments som är en erkänt skicklig aktör inom området.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived