+
Bild: Skandia Fastigheter
 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  PUBLICERAD 2018-05-22 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-05-22 14:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola.

  – Att stiftelsen väljer att etablera sig hos oss i Sundbyberg är positivt för hela staden. Både Sundbyberg och Stockholm i övrigt har ett mycket stort behov av fler gymnasieplatser och nu kommer vi att kunna erbjuda tusen skolungdomar plats här hos oss, säger Mikael T Eriksson, kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg

  – Vi ser många synergier i att etablera högstadium och gymnasium på samma adress. Vi kommer att kunna samnyttja funktioner som kök, matsal, hörsal, studiehall och bibliotek. Även när det gäller lärare, administrativ personal och övriga resurser ser vi hur vi kommer att kunna optimera tjänsterna mer än vad som är möjligt på en skola som spänner över färre årskurser, säger Louise Westerberg, en av grundarna av Stiftelsen Viktor Rydberg.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived