+
Dan Olofsson Bild: News Øresund
 • Dan Olofsson går över 10 procent i Victoria Park

  PUBLICERAD 2018-05-07 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-05-07 13:53

  Textstorlek

  Dela med andra

  Finansmannen Dan Olofssons bolag Danir köper 2,2 miljoner A-aktier i Victoria Park av styrelseledamoten Anders Petterssons bolag Paramax och ökar därmed ägandet till lite drygt 10 procent. I samband med budet på Victoria Park har dock Olofsson ställt ut köpoptioner till Vonovia, vilket ger det tyska bolaget rätt att ta över aktierna nästa år.

  ”Vi var negativa till Starwoods bud som vi ansåg var för lågt. Vi är positiva till Vonovias bud. Den enda struktur som var möjlig var att Vonovia fick köpoptioner på våra aktier om ett år, vilket framgår av deras erbjudande. Detta möjliggjorde enligt uppgift från dem deras bud, vilket vi tycker är ett bra erbjudande som vi accepterat”, skriver Dan Olofsson i ett mejl till Fastighetsnytt.

  ”Vi tror också det är positivt för Victoria Park att få in det starka och välskötta Vonovia som långsiktig ägare.”

  Försäljningen skedde till kursen 38 kronor, vilket är vad Vonovia bjudit per aktie. Det gäller även som inlösenpris för köpoptionerna, som kan utnyttjas 15-29 maj 2019. Även Ninalpha har ställt ut köpoptioner till Vonovia, som totalt har optioner på 12,35 procent av rösterna.

  Efter transaktionen har Dan Olofsson drygt 19,2 miljoner aktier i Victoria Park, motsvarande 7,87 procent av kapitalet och 10,07 procent av rösterna.

  Vonovia lade i förra veckan ett bud på Victoria Park som värderar bolaget till 9,6 miljarder kronor. Räknar man in köpoptionerna så har ägare med drygt 37 procent av rösterna accepterat budet.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived