+
Martin Nossman Bild: Collector
 • Collectors vd slutar efter mindre än ett år

  PUBLICERAD 2018-05-30 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-05-30 16:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Collectors vd Liza Nyberg, som tillsattes i september i fjol, avgår i slutet av maj och ersätts av Martin Nossman. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

  Han tillträder tjänsten i början av augusti och styrelseordförande Lena Apler går in som tillförordnad vd under mellanperioden.

  Nossman har en ekonomie magisterexamen från Lunds Universitet och har arbetat över 20 år inom Handelsbanken, där han haft ett flertal ledande befattningar.

  Collector stiger 2 procent på onsdagen men har ändå backat 24 procent sedan årsskiftet. Banken intäkts- och vinsttillväxt har mattats betänkligt de senaste kvartalen efter flera år med kraftig tillväxt. I det första kvartalet i år minskade till och med vinsten efter skatt någon procent.

  Liza Nyberg har en uppsägningstid om 6 månader samt 12 månaders avgångsvederlag, med avräkning mot ny inkomst. Kostnaden för detta kommer meddelas i samband med nästa kvartalsrapport.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived