+
 • Bygger ut Campus Solna för 100 miljoner

  PUBLICERAD 2018-05-15 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2018-05-15 16:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  Akademiska Hus satsar nära 100 miljoner kronor i en ombyggnation för att skapa en mötesplats för innovation inom life science på Campus Solna.

  Karolinska Institutet flyttar under 2018 flera institutioner till det nybyggda forskningslaboratoriet Biomedicum. Då tomställs bland annat den befintliga byggnaden som idag heter Farmakologen på Campus Solna som nu byggs om. Huset ska ge campusområdet en  central samlingspunkt.

  – Det finns idag en efterfrågan på mindre kontors- och laboratorielokaler, både från företag som redan är etablerade på området och andra som vill söka sig hit för att ha närhet till KI och andra life science-företag. Campus Solna spelar en nyckelroll i den fortsatta utvecklingen av världsledande forskning och utbildning och den vill vi bidra till genom att nu satsa på en mötesplats för innovation, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus, i ett pressmeddelande.

  Totalt omfattar projektet en ombyggnation om cirka 5 800 kvadratmeter. Byggstart är planerad till hösten 2018 med färdigställande i slutet 2019.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived