+
 • Avvaktande på bostadsmarknaden

  PUBLICERAD 2018-05-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-05-16 10:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nya siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna sjönk med -1 procent under den senaste månaden, samtidigt som antalet försäljningar fortsatt sjunker.

  Enligt Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, visar utveckligen under april på en blandad bild där det överlag går svagt minus i riket, Stor-Stockholm och Malmöområdet, medan det är oförändrat i centrala Stockholm och i Göteborgsområdet.

  – Antalet försäljningar sjönk med -9% under april, från dryga 9.000 till knappt 8.200 jämfört med förra året. Sett till årets fyra första månader är dock volymen bara 2% lägre eftersom året inleddes med stor försäljningsvolym innan det nya amorteringskravet började gälla, säger Per-Arne Sandegren i ett pressmeddelande.

  Om man tittar på rikets prisutveckling under de senaste 12 månaderna så skedde den största prisnedgången under det andra halvåret 2017, både för bostadsrätter och villor.

  – Sedan dess har prisnedgångarna stannat av vid något som kan liknas vid en platå. Men platån ser olika ut för de olika bostadsslagen, villor uppvisar positiva tendenser medan trenden för bostadsrätter är fortsatt svagt negativ, säger Per-Arne Sandegren.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived