+
Åsa Bergman. Foto: Sweco.
 • Åsa Bergman blir hedersdoktor

  PUBLICERAD 2018-05-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-05-16 11:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Swecos vd och koncernchef Åsa Bergman har utsetts till hedersdoktor vid Mittuniversitetet. Bergman blir hedersdoktor vid Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier.

  – Åsa Bergman utses till hedersdoktor vid Mittuniversitetet för sitt ledarskap och arbete med teknik, jämställdhet och hållbarhet. I en global organisation har hon drivit igenom och satt fokus på ledarutveckling i en bransch som av tradition alltid haft teknisk kompetens högst på agendan, säger Hans-Erik Nilsson, dekan på Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier.

  Åsa installeras som hedersdoktor den 12 oktober under Mittuniversitetets akademiska högtid i Östersund.

  – Jag är väldigt hedrad över utnämningen. Jag brinner för att, tillsammans med våra kunder och medarbetare, arbeta för ett mer hållbart och jämställt samhälle. Jag tror att det goda ledarskapet är en nyckel till framgång och är glad och stolt över hur långt vi kommit inom området på Sweco. Jag tar denna utnämning som ett kvitto på att de frågor jag har drivit kring ledarskap, hållbarhet och jämställdhet har gett genklang inte bara inom företaget utan även i vår omvärld, säger Åsa Bergman.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived