+
Bild: NCC
 • 172 nya bostäder i Tensta

  PUBLICERAD 2018-05-09 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-05-09 09:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  På uppdrag av Svenska Bostäder ska NCC uppföra 172 nya hyreslägenheter i Tensta, i Stockholm. Ordern är värd runt 250 miljoner kronor.

  – Det här är en del av Stockholms stads initiativ att påbörja upp till 5 000 lägenheter i Stockholm fram till år 2020 och jag är jätteglad över att just Tensta och det nya kvarteret Ledinge blir det första projektet vi genomför tillsammans med NCC med det nya bostadskonceptet Stockholmshusen, säger Jörgen Holmqvist, fastighetsutvecklingschef på Svenska Bostäder.

  Lägenheterna fördelas på sju punkthus med en gemensam gård mellan fastigheterna. Byggstart är planerat till juni 2018 med inflyttning beräknad till 2021.

  – Genom att NCC har fått vara med i tidigt skede kan vi säkerställa bra och hållbara bostäder till lägre produktionskostnader. I närområdet samarbetar vi idag med Stockholmshem och Familjebostäder kring bostadsrenoveringar och ett nytt polishus, nu ser vi fram emot att få vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av staden, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived