+
Bild: Lunds kommun
 • Wingårdhs ritar gymnasieskola i Lund

  PUBLICERAD 2018-04-13 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-04-13 12:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wingårdhs Arkitekter och AART Architects uppdraget att gestalta Hedda Anderssongymnasiet i Lund. Detta efter vinst i arkitekttävling med bidraget “Tätt tillsammans”.

  – Med sina 2 000 elever kommer Hedda Andersson Gymnasiet att bli en av Sveriges största gymnasieskolor, då är det lätt att den enskilde helt drunknar och bara blir en i raden. Vi har försökt att rita skolan inifrån och ut. Och i de olika delarna skapa familjära och trygga rum samtidigt som skolan möter staden och inte blir introvert, säger Joakim Lyth, uppdragsledare på Wingårdhs.

  I februari tecknade Skanska och Lundafastigheter ett samarbetsavtal avseende uppförandet av gymnasieskolan. Nästa steg i processen är att färdigställa den nya detaljplanen för området. Skolan kommer byggas i etapper samtidigt som den gamla skolan rivs och planeras vara helt färdigbyggd 2023.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived