+
Inre hamnen, etapp 2. Bild: Norrköpings kommun
 • Utvecklingen av Inre hamnen fortsätter

  PUBLICERAD 2018-04-11 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-04-11 15:53

  Textstorlek

  Dela med andra

  Den första etappen för den Inre hamnen i Norrköping har gått mot antagande och genomförande. Nu ska stadsplaneringsnämnden besluta om att ge stadsbyggnadskontoret uppdraget att påbörja ny detaljplan för projektets andra etapp.

  För närvarande har Mattssons Fastighetsutveckling AB, Eklöfs Fastighets AB, Nova Fastighetsförvaltning AB och Riksbyggen förvärvat mark i etapp 2, men det beräknas tillkomma fler aktörer. Ungefär hälften av marken ägs av kommunen och planen är att den i huvudsak kommer tilldelas till privata aktörer som ska utveckla bostäder, kontor och övriga verksamheter för det nya området. Det planeras även en aktivitetspark i anslutning till den framtida stadsparken i Johannisborg.

  Beslutet om framtagandet av en ny detaljplan för etapp 2 kommer tas vid stadsplaneringsnämndens möte den 17 april.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived