+
Bengt Kjell. Foto: Hemfosa.
 • Styrelse tillsatt i Hemfosas avknoppning

  PUBLICERAD 2018-04-18 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-04-18 09:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  Processen att dela upp Hemfosas verksamhet i två bolag varav det ena är ett samhällsfastighetsbolag och det andra ett mer transaktionsinriktat bolag fortskrider och nu har man både tillsatt en styrelse för det nya bolaget samt valt ett namn. Nyfosa ska det transaktionsinriktade bolaget heta, ett namn som enligt ett pressmeddelande tydliggör bolagets rötter i Hemfosa och dess företagskultur.

  Nyfosas initiala hemgift kommer att bestå av de fastigheter i Hemfosas nuvarande bestånd som inte är samhällsfastigheter, 150 kommersiella fastigheter till ett sammanlagt fastighetsvärde om 14 894 miljoner kronor enligt senaste värdering. Aktierna i bolaget kommer att delas ut till Hemfosas aktieägare och noteras på Stockholmsbörsen och det kommer enligt ett pressmeddelande att ske under andra halvåret.

  I det nybildade bolagets styrelse sitter Bengt Kjell, Jens Engwall, Marie Bucht, Lisa Dominguez Flodin, Per Lindblad, Johan Ericsson och Kristina Sawjani.  Bengt Kjell, som är Hemfosas styrelseordförande, kommer att bli ordförande även i Nyfosa. Styrelsen ska tillträda 7 maj.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived