• Stora Uppsala-planer för Ikano och Besqab

  PUBLICERAD 2018-04-13 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-04-13 11:53

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ikano Bostad och Besqab har tillsammans med Uppsala kommun tagit fram en plan för kvarteret Ångkvarnen i Kungsängen, Uppsala. I planen finns 1 000 nya bostäder.

  Området har tidigare varit präglat av lagring av spannmål och producering av kvarnprodukter. Utvecklingen är en del av nya Kungsängen, där visionen är en blandad stadsmiljö som en utvidgning av stadskärnan.

  – Kvarteret Ångkvarnen är en viktig plats, både för Uppsalas historia och för vår utveckling. När de tomma industribyggnaderna byggs om till välbehövliga bostäder blir det mer liv och trygghet i ett av Uppsalas vackraste lägen, säger Erik Pelling, kommunalråd Uppsala kommun.

  Förutsatt att detaljplaneprocessen går enligt plan kommer bostadsproduktionen igång tidigast 2020 med första inflyttning tidigast 2022. Plansamråd beräknas ske hösten 2018.

  – Vi hoppas att Skeppskajen, med sitt centrala läge, kommer att bli en viktig del i Uppsalas identitet. Här vill vi bygga bostäder och skapa platser för möten och stadsliv, säger Gerd Comstedt, verksamhetschef för Skeppskajen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived