+
Foto: Dreamstime.
 • Starwoods bud för lågt enligt Victoria Parks styrelse

  PUBLICERAD 2018-04-13 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-04-13 10:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  Victoria Parks styrelse anser att Starwoods bud på bolaget är för lågt och en enig styrelse rekommenderar därför stamaktieägare att inte acceptera budet. Däremot ställer sig styrelsen positiv till budet på preferensaktierna. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på fredagen.
  Bland annat hänvisas till att substansvärdet, exklusive utdelning på stamaktier, haft en årlig tillväxttakt på 49 procent de senaste tre åren.
  “Mot bakgrund av ovanstående är det styrelsens bedömning att Erbjudandet inte återspeglar Victoria Parks fulla värde. Samtliga styrelsens ojäviga ledamöter har därför enat sig om att rekommendera Victoria Parks aktieägare att inte acceptera Erbjudandet såvitt avser stamaktierna av serie A och serie B men däremot avseende preferensaktierna”, skriver bolaget, som vid sin bedömning utgått från ett värderingsutlåtande (fairness opinion) från Handelsbanken Capital Markets.
  Storägaren Greg Dingizian och Isabelle Wikner, som genom närstående åtagit sig att acceptera erbjudandet deltog inte vid handläggningen av beslutet.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived