+
 • Stark orderingång lyfter NCC

  PUBLICERAD 2018-04-25 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-04-25 11:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Byggbolaget NCC sällar sig till vinnarna på Stockholmsbörsen på onsdagen efter en klart bättre orderingång än väntat i det första kvartalet samtidigt som lönsamheten förbättrades i byggverksamheten.
  Strax före lunch NCC stiger knappt 5 procent till drygt 162 kronor men har en bra bit kvar till toppnivåerna kring 250 kronor som nåddes för knappt ett år sedan. NCC vinstvarnade vid ett par tillfällen under andra halvan av 2017.
  NCC:s orderingång var 17,5 miljarder kronor i det första kvartalet. Analytikerna hade väntat sig en orderingång på knappt 12 miljarder kronor, enligt SME Direkt.
  -Orderstocken ökade med 7 miljarder till knappt 59 miljarder kronor, vilket är en historisk hög nivå och ger stabilitet de kommande åren, skriver bolagets tillförordnade vd Håkan Broman i rapporten.
  Byggbolaget rapporterar dock en rörelseförlust på 364 miljoner kronor i det första kvartalet. Väntat var en förlust på 293 miljoner. På pluskontot kan dock noteras att NCC Buildings rörelsemarginal förbättrades till 2,1 procent från 0,7 procent, vilket var bättre än väntade 1,5 procent.
  -Omsättningen ökade och resultatet förbättrades. Även rörelsemarginalen förbättrades, delvis till
  följd av lägre omkostnader, kommenterar Håkan Broman utvecklingen för affärsområdet.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived