+
Foto: Dreamstime.
 • SBB avyttrar i Norge

  PUBLICERAD 2018-04-05 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-04-05 14:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  SBB säljer en skolfastighet, belägen i Kristiansand i Norge. Köpare är Aviva Investors och affären uppgår till ett överenskommet fastighetsvärde på runt 445,8 miljoner kronor.

  – Det var ett svårt beslut att genomföra affären men möjligheten att påvisa hur attraktivt våra tillgångar värderas på fastighetsmarknaden blev den avgörande faktorn. Denna affär skapar fina möjligheter för oss att agera offensivt framöver och fortsätta vår resa som Nordens starkaste aktör med fokus på samhällsfastigheter, säger  Ilija Batljan, VD och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

  Fastigheten omfattar runt 15800 kvadratmeter uthyrningsbar area och är idag fullt uthyrd till Kristiansands kommun, som innehar en återstående hyreslängd på 20 år. Hyresintäkten uppgår till runt 19,2 miljoner norska kronor per år, vilket motsvarar drygt 20 miljoner svenska kronor. Frånträde sker den 30 april 2018. SBB kommer fortsätta att ansvara för fastighetsförvaltningen av fastigheten åt köparen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Fastighetsbolagen stiger till rekordnivå

  Börs Stockholmsbörsens fastighetsindex stiger till en ny rekordnivå på måndagen efter en stark inledning på det nya året som höjt sektorn nästan 8 procent.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived