+
Foto: Dreamstime.
 • SBB avyttrar i Norge

  PUBLICERAD 2018-04-05 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-04-05 14:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  SBB säljer en skolfastighet, belägen i Kristiansand i Norge. Köpare är Aviva Investors och affären uppgår till ett överenskommet fastighetsvärde på runt 445,8 miljoner kronor.

  – Det var ett svårt beslut att genomföra affären men möjligheten att påvisa hur attraktivt våra tillgångar värderas på fastighetsmarknaden blev den avgörande faktorn. Denna affär skapar fina möjligheter för oss att agera offensivt framöver och fortsätta vår resa som Nordens starkaste aktör med fokus på samhällsfastigheter, säger  Ilija Batljan, VD och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

  Fastigheten omfattar runt 15800 kvadratmeter uthyrningsbar area och är idag fullt uthyrd till Kristiansands kommun, som innehar en återstående hyreslängd på 20 år. Hyresintäkten uppgår till runt 19,2 miljoner norska kronor per år, vilket motsvarar drygt 20 miljoner svenska kronor. Frånträde sker den 30 april 2018. SBB kommer fortsätta att ansvara för fastighetsförvaltningen av fastigheten åt köparen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x