+
Bild: Arkitema Architects
 • Ritar ny stadsdel i Östersund

  PUBLICERAD 2018-04-06 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-04-06 13:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  På uppdrag av Rikshem och Östersundshem kommer Arkitema Architects rita den nya stadsdelen Blomstergård i Östersund. Kvarteret omfattar 88000 kvadratmeter och kommer bestå av nya bostäder, äldreboende, trygghetsboende, skolverksamheter, LSS-boende och grönområde.

  – Östersunds tradition av trähusbyggande är vår utgångspunkt för arkitekturen i Blomstergården, där lägre byggnader med sadeltak blandas med profilbyggnader. Bebyggelsen trappas upp mot norr där bostäderna får en vidunderlig utsikt över den gamla stadskärnan, Storsjön och landskapet, säger Kristina Peters, affärsområdeschef och partner vid Arkitema.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived