+
Bild: Tobin Properties
 • Rekordras för Tobin Properties efter nyemission

  PUBLICERAD 2018-04-26 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-04-26 11:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tobin Properties faller över 20 procent på torsdagen efter att onsdagens undermåliga kvartalsrapport följts av beskedet att bostadsutvecklarens huvudägare Klövern föreslår en nyemission för att stärka upp balansräkningen. Kursraset är det största sedan noteringen på First North i oktober 2016.

  Tobin Properties uppger att syftet med nyemissionen, som väntas inbringa omkring 225 miljoner kronor före emissionskostnader, är att öka den finansiella beredskapen. Vidare uppges att en snabb hantering av en ny detaljplan tidigarelagt en betalning om cirka 200 miljoner kronor till en säljare av byggrätter i Nacka.

  Beskedet kommer efter att kvartalsrapporten visat att bolaget vände till en nettoförlust i det första kvartalet samtidigt som endast 3 bostäder såldes. Det motsvarar en nedgång med 98 procent från 146 bostäder under motsvarande period förra året.

  Befintliga aktieägare har företrädesrätt i emissionen och huvudägaren Dagon, som ett helägt dotterbolag till Klövern, har garanterat att den blir fulltecknad. Teckningskursen är 11 kronor teckningsperioden löper från 8 till 25 juni.
  Vid 10.30-tiden backar Tobin Properties 21 procent och aktien har därmed minskat 29 procent i värde på två dagar.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived