+
Bostadsminister Peter Eriksson (MP). Foto: Teresa Ahola
 • Regeringen utökar byggbonusen

  PUBLICERAD 2018-04-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-04-11 10:05

  Textstorlek

  Dela med andra

  Som en del i vårändringsbudgeten föreslår regeringen och Vänsterpartiet att den omdiskuterade byggbonusen till kommunerna ökas med 95 miljoner kronor under 2018.

  Byggbonusen har diskuterats fram och tillbaka sedan den presenterades för ett par år sedan. Många fastighetsägare menar att det är en lönlös insats – att bostäderna hade byggts ändå. Andra är positiva, och menar att alla incitament att bygga är bra, och att det varit värdefullt för kommunerna.

  – Byggbonusen har varit mycket uppskattad och bidragit till ett ökat engagemang och snabbare insatser för fler bostäder i ett stort antal kommuner, säger bostadsminister Peter Eriksson

  Under 2018 kommer totalt 1 395 000 000 kronor att betalas ut till de svenska kommunerna. Under förra året fick 199 av totalt 290 kommuner ta del av bonusen. För att ta del av byggbonusen behöver kommunerna bland annat ha en aktuell översiktsplan och aktuella riktlinjer för bostadsförsörjning.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived