+
 • Premiär för Jernhusens gröna obligationer

  PUBLICERAD 2018-04-11 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-04-11 15:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Jernhusen genomförde på tisdagen sin första emission av gröna obligationer, enligt ett pressmeddelande. Fastighetsbolaget emitterade två obligationer med ett sammanlagt värde om 1,5 miljarder kronor.
  Den ena obligation var på 1 miljard kronor och hade en fast ränta på 0,975 procent över fem år. Den andra obligationen på 500 miljoner kronor hade en rörlig ränta. Den emitterades till en överkurs motsvarande en ränta om Stibor 3M plus 0,47 procentenheter under fem år.
  Emissionen skedde inom ramen för bolagets Medium Term Note-program (MTN-program) och fördelades på drygt 20 investerare, såväl svenska som utländska. Jernhuset lanserade ett ramverk för gröna obligationer i mars.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Fastighetsbolagen stiger till rekordnivå

  Börs Stockholmsbörsens fastighetsindex stiger till en ny rekordnivå på måndagen efter en stark inledning på det nya året som höjt sektorn nästan 8 procent.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived