+
 • Premiär för Jernhusens gröna obligationer

  PUBLICERAD 2018-04-11 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-04-11 15:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Jernhusen genomförde på tisdagen sin första emission av gröna obligationer, enligt ett pressmeddelande. Fastighetsbolaget emitterade två obligationer med ett sammanlagt värde om 1,5 miljarder kronor.
  Den ena obligation var på 1 miljard kronor och hade en fast ränta på 0,975 procent över fem år. Den andra obligationen på 500 miljoner kronor hade en rörlig ränta. Den emitterades till en överkurs motsvarande en ränta om Stibor 3M plus 0,47 procentenheter under fem år.
  Emissionen skedde inom ramen för bolagets Medium Term Note-program (MTN-program) och fördelades på drygt 20 investerare, såväl svenska som utländska. Jernhuset lanserade ett ramverk för gröna obligationer i mars.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Är framtidens kontor delat?

  Kontor En tredjedel av små och medelstora företag i Stockholm vill byta kontor – majoriteten på grund av storleken på dagens lokaler. En lösning på kontorsbristen är nya typer av kontor – där den allt starkare så kallade co-working-trenden spelar stor roll.

 • Rekordlåga vakanser för Wihlborgs

  Börs Wihlborgs förvaltningsresultat steg 12 procent till 372 miljoner kronor i det tredje kvartalet, bland annat till följd av en mycket god efterfrågan på det Skånska bolagets kontorslokaler. Enligt bolaget ligger vakanserna nu på rekordlåga nivåer.

 • Hyreshöjningen störst i Nykvarn

  Bostäder Hyresgästföreningen har kartlagt hyresnivåerna i landet, där Täby kommun ligger i topp med en medianhyra på 118 kronor per kvadratmeter och månad. Högsta genomsnittliga hyreshöjningen förra året ägde rum i Nykvarns kommun.

 • ANNONS
 • Fortsatt stort behov av hotell i Stockholm

  Hotell Trots att antalet hotellrum har ökat markant i Stockholm de senaste åren, finns fortfarande behov av ytterligare cirka 1 000 hotellrum i staden. Det visar Hotellrapporten 2018, som Stockholms Business Region står bakom. 

 • ANNONS
 • Tobin ansöker om listbyte efter Klöverns intåg

  Börs Tobin Properties uppfyller inte längre kraven för att vara listade på First North Premier och ansöker därför om att flytta bolaget till First North.

 • Axfast och Slussgården rankas i topp

  Fastighetsmarknad Axfast och Slussgården rankas högst i Sverige i MSCI:s ranking över de fastighetsinvesterare som ingår i deras index i respektive land. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived