+
Bild: Krook & Tjäder.
 • Nytt Stordalen-hotell vid Kastrup

  PUBLICERAD 2018-04-13 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-04-13 09:46

  Textstorlek

  Dela med andra

  Krook & Tjäder har fått i uppdrag att ta fram ett nytt Comfort Hotel vid Köpenhamns flygplats Kastrup. Beställare är Petter Stordalens bolag Strawberry.

  – Vi uppför ett nytt hotell med konferensanläggning på en av norra Europas största flygplatser, säger Marcus Carlsson, VD på Strawberry Properties.

  Hotellet kommer att ha kapacitet för konferenser i en anläggning som även rymmer drygt 600 hotellrum, restaurang och underjordiskt parkeringsgarage.

  – Vi skapar en samlingsplats i Öresundsregionens centrum, vilket bidrar till att flygplatsen blir mer som en egen stadsdel i dronningens by, menar Tobias Magnesjö, kontorschef och uppdragsansvarig arkitekt under projektets tidiga fas.

  I det fortsatta arbetet samarbetar Krook & Tjäder med Kullegaard A/S.

  Hotellet kommer ligga alldeles bredvid Clarionhotellet vid Terminal 3. Byggnationen påbörjas under februari 2018 och invigningen är beräknad till 2020. Entreprenör är HENT A/S.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived