+
 • NREP och Erik Wallin i bostadssamarbete

  PUBLICERAD 2018-04-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-04-26 09:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  NREP och Byggnadsfirman Erik Wallin inleder ett samarbete för att bygga totalt 450 nya bostäder i centrala Stockholm och närförorter.

  Samarbetet omfattar inledningsvis 200 lägenheter i Hjorthagen, Hammarbyhöjden och Årsta, samt markanvisningar för ytterligare 250 lägenheter i Hagastaden.

  Ambitionen är sedan att samarbetet ska växa.

  – Trots den senaste tidens turbulens på bostadsmarknaden ser vi fortsatt positivt på utvecklingen i Sverige och Stockholm i synnerhet på grund av den rådande strukturella obalansen i tillgång och efterfrågan. Samtidigt har det blivit allt tydligare att fortsatt framgång som utvecklare kommer att kräva en kombination av finansiell styrka, ökat fokus på produkt- och kundsegmentering samt gedigen erfarenhet av att genomföra bostadsutvecklingsprojekt, säger Rickard Dahlberg, CIO och Partner på NREP.

  – NREP och Wallin kompletterar varandra väl och vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxt och utveckla verksamheten med hjälp av NREPs finansiella styrka och breda erfarenhet av fastighetsutveckling. Bostadsköpare har idag en betydligt mer försiktig och avvaktande inställning än tidigare, säger Jesper Wallin, vd på Byggnadsfirman Erik Wallin.

  Samverkansbolaget Wallin Bostadsutveckling AB och ägs till 50 procent av Byggnadsfirman Erik Wallin AB och till 50 procent av NREPs fond Nordic Strategies Fund III.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived