+
Peter Eriksson. Foto: Miljöpartiet. Peter Eriksson. Foto: Miljöpartiet.
 • Nästa steg för gestaltad livsmiljö

  PUBLICERAD 2018-04-06 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-04-06 10:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  I februari presenterade regeringen sin proposition för en ny arkitekturpolitik. Nu får Boverket i uppdrag att genomföra arbetet.

  I propositionen föreslås bland annat att ett nytt politiskt mål för arkitektur, form och designpolitik införs där man också skapar en samlad nationell arkitekturpolicy.

  Nu ger regeringen Boverket uppdraget att ansvara för samordning, kompetensstöd och främjande insatser till offentliga aktörer på nationell, regional och lokal nivå. För genomförande av uppdraget får myndigheten 15 miljoner kronor under 2018.

  – Arkitektur och gestaltad livsmiljö måste få en större betydelse i planeringsarbetet. Regeringen ger nu Boverket i uppdrag att stärka sitt arbete med arkitektur och Boverket tillsätter en riksarkitekt. Det är en tydlig markering att arkitekterna ska ha en central uppgift i arbetet med att planera framtidens samhällen, säger bostadsminister Peter Eriksson.

  Redaktionen

  2 kommentarer

  1. Mårten Rönström 2018-04-10

   Suck! Ännu en skattefinansierad “ickefunktion”. Tar det aldrig slut?!

   Reply

  2. Kim Höglund 2018-04-09

   Ännu fler modernistiskt inriktade kantiga glasiga byggnader och minskad individualitet :( MVH Kim

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived