+
Bild: Datscha
 • Kraftig medvind på Göteborgs kommersiella fastighetsmarknad

  PUBLICERAD 2018-04-10 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-04-10 17:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Enligt statistik från Datscha har transaktionsvolymen på Göteborgs kommersiella fastighetsmarknad nått en ny högsta nivå. Under 2017 landade den totala volymen på 20,3 miljarder kronor, enligt rapporten. En ökning med 19% från 2016.

  – Vår statistik visar att 2017 var ett stekhett år för Göteborgs fastighetsmarknad. Transaktionsvolymerna var de högsta sedan finanskrisen för 10 år sedan. En trolig anledning till de höga siffrorna just nu är att fastighetsägare och utvecklare upplever att det är en bra tid att kapitalisera på sina investeringar, säger Kristina Andersson, Global Head of Research på Datscha.

  Rapporten lyfter även att det under 2017 skedde ett flertal större affärer i staden. Exempelvis köpte Atrium Ljundberg kontorsfastigheten Lindholmen 30:1 för en köpesumma på runt 1,3 miljarder kronor.

  Den totala volymen på fastighetstransaktioner för Sverige under 2017 uppgick till 175 miljarder kronor, med transaktioner över 40 miljoner kronor, enligt rapporten.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x