+
 • Karlskronahems fastighetsförsäljning godkänd

  PUBLICERAD 2018-04-20 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-04-20 15:26

  Textstorlek

  Dela med andra

  Under 2017 fick Karlskronahem uppdraget att sälja fastigheter för att delfinansiera nybyggnation av runt 400 hyresrätter i staden. Nu har bostadsbolagets styrelse undertecknat överlåtelseavtal med köparna av berörda fastigheter.

  – Jag är glad att vi kan slutföra Kommunfullmäktiges uppdrag om försäljning så att vi får ytterligare ekonomiska muskler till att bygga nya hyresrätter säger Börje Dovstad, ordförande Karlskronahem.

  Fastigheter och köpare är som följer:

  Tingsvägen 13,15,17 A-D, Toras väg 2-16, Af Klint och Elineberg.
  Köpare: SBB Norden AB

  Wachtmeistergatan 28 A, B, C.
  Köpare: Brunsbergbolagen Fastigheter AB

  Rävalyckan 1,3,5.
  Köpare: Karlsson & Hedfors fastigheter AB

  Tromtögatan 14,16,18, 20.
  Köpare: Kobebus Fastighets AB

  Tromtögatan 2 A-B, 4 A-B, 6 A-B och Haglövägen 1 A-B.
  Köpare: Skogstjärnen AB via dotterbolag

  Totalt rör det sig om 265 hyresrätter och två omsorgsboenden. Det totala värdet går upp till 400 miljoner kronor. Överlämning till nya ägare är planerad till slutet av juni.

  Redaktionen

  2 kommentarer

  1. Ingemar Malmberg 2018-04-23

   Hej!
   Efterson vi bor på Tingsvägen 13 b sedan38 år tillbaka , så hoppas vi att vi får goda relationer med er , och att hyresnivån hamnar på samma nivå som idag!
   Vänliga hälsningar Ingemar Malmberg

   Reply

  2. Lars 2018-04-20

   Ej godkänt än, ska igenom kommunfullmäktige också.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Åre satsar på hela året

  Norr, Samhälle Åre är en kommun som vill växa inom alla delar. Tack vare ett framgångsrikt arbete har man lyckats få orten att vara mer en bara ett semestertillhåll under vinterhalvåret. Utmaningen  handlar om att få arbetskraft till kommunen – där spelar integrationsfrågan en viktig roll.

 • Goldbeck etablerar sig i Skandinavien

  Fastighetsmarknad Det tyska byggföretaget Goldbeck storsatsar på Skandinavien och har under året byggt upp en organisation i Sverige. Christoffer Bööj har utsetts till Branch Manager Scandinavia. 

 • Rekordresultat för Castellum

  Börs Castellums förvaltningsresultat ökade 13 procent i det tredje kvartalet till en ny rekordnivå påeldad av en mycket stark marknad för kommersiella fastigheter. Resultatet var bättre än väntat om aktien stiger efter beskedet.

 • ANNONS
 • Linda Schuur till Serneke

  Rekrytering Serneke rekryterar Linda Schuur som affärsutvecklare med ansvar för stadsbyggnad och arkitektur, en ny roll inom företaget. 

 • ANNONS
 • Välfärdens utmaning kräver arbetskraft

  Krönikor I USA har en majoritet av befolkningen inte haft någon reallöneökning på 30 år och i Storbritannien ligger reallönenivån på 96 procent av 2010 års nivå. Men ovanstående gäller inte Sverige, vi tillhör de EU-länder som haft högst reallöneökning efter finanskrisen, så varför är folk så frustrerade här?

 • Gammalt blir nytt och värdefullt

  Fastighetsmarknad, Webb-TV Att omvandla så kallade brownfields, som ofta består av gammal industrimark i centrala lägen, kan vara ett bra sätt att skapa värden där man inte bara kan förnya stadsdelar som är i behov av förnyelse utan även bara miljöer som är uppskattade.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x