+
 • Karlskronahems fastighetsförsäljning godkänd

  PUBLICERAD 2018-04-20 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-04-20 15:26

  Textstorlek

  Dela med andra

  Under 2017 fick Karlskronahem uppdraget att sälja fastigheter för att delfinansiera nybyggnation av runt 400 hyresrätter i staden. Nu har bostadsbolagets styrelse undertecknat överlåtelseavtal med köparna av berörda fastigheter.

  – Jag är glad att vi kan slutföra Kommunfullmäktiges uppdrag om försäljning så att vi får ytterligare ekonomiska muskler till att bygga nya hyresrätter säger Börje Dovstad, ordförande Karlskronahem.

  Fastigheter och köpare är som följer:

  Tingsvägen 13,15,17 A-D, Toras väg 2-16, Af Klint och Elineberg.
  Köpare: SBB Norden AB

  Wachtmeistergatan 28 A, B, C.
  Köpare: Brunsbergbolagen Fastigheter AB

  Rävalyckan 1,3,5.
  Köpare: Karlsson & Hedfors fastigheter AB

  Tromtögatan 14,16,18, 20.
  Köpare: Kobebus Fastighets AB

  Tromtögatan 2 A-B, 4 A-B, 6 A-B och Haglövägen 1 A-B.
  Köpare: Skogstjärnen AB via dotterbolag

  Totalt rör det sig om 265 hyresrätter och två omsorgsboenden. Det totala värdet går upp till 400 miljoner kronor. Överlämning till nya ägare är planerad till slutet av juni.

  Redaktionen

  2 kommentarer

  1. Ingemar Malmberg 2018-04-23

   Hej!
   Efterson vi bor på Tingsvägen 13 b sedan38 år tillbaka , så hoppas vi att vi får goda relationer med er , och att hyresnivån hamnar på samma nivå som idag!
   Vänliga hälsningar Ingemar Malmberg

   Reply

  2. Lars 2018-04-20

   Ej godkänt än, ska igenom kommunfullmäktige också.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Grodhopp mot utveckling – en osäker strategi

  Fastighetsmarknad Där Europa, USA och Ostasien gått från jordbrukssamhälle via industrialisering till tjänste- och IT-åldern vill dagens utvecklingsländer skynda på processen rejält. Genom leapfrogging – ”grodhopp” – vill man gå direkt till den senaste tekniken. Men det finns kritik mot strategin.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived