+
 • Gävleborg i transaktionstoppen

  PUBLICERAD 2018-04-13 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2018-04-13 11:56

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Statistiken är specifikt framtagen åt Fastighetsnytt av Pangea Property Partners och behandlar transaktionsmarknaden i norra Sverige.

  Vi kunde räkna till åtta fastighetsaffärer med en samlad volym precis under två miljarder i norra Sverige under årets första kvartal. Det är ungefär i nivå med första kvartalet förra året och sett över de senaste 12 månaderna ligger vi nära det historiska snittet på drygt tio miljarder.

  Geografiskt har mycket kretsat kring Gävle i början av 2018. Den i särklass största affären är Eurocommercials förvärv av Valbo köpcentrum i Gävle från European Shopping Centre Fund (1,1 miljarder), en fond som CBRE Global Investors och the Teacher Retirement System of Texas stod bakom. Två andra stora affärer i Gävle är Trenums (ägs av Balder/AP3) förvärv av 180 nybyggda lägenheter från Preservia Fastigheter (216 miljoner) och Heimstadens förvärv av 186 lägenheter från Svedinger Fastigheter (200 miljoner).

  Redaktionen

  Källa: Pangea Property Partners

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Nyheter ortsvis

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived