+
Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Elias Ljungberg.
 • Köper byggrätter och startar JV med SBB

  PUBLICERAD 2018-04-12 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-04-12 11:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, säljer byggrätter omfattande 20 000 kvadratmeter i Höganäs, Karlskrona och Falun till KlaraBo. Byggrätterna ska utvecklas med hyresrätter.

  I affären förvärvar KlaraBo initialt 60-70 procent i tre olika samägda bolag som förvärvar byggrätter av SBB. Bolaget tar ansvar för uppförande av hyresbostäderna och förvärvar resterande del av bolagen efter färdigställande.

  I Höganäs och Karlskrona finns färdiga detaljplaner för de aktuella fastigheterna. I Falun väntas detaljplanen vinna laga kraft under 2019.

  Totalt omfattar byggrätterna cirka 20 000 kvm BTA med ett genomsnittligt pris på cirka 3 200 kr/kvm BTA.

  – Vi ser fram emot att utveckla dessa efterfrågade hyresrätter tillsammans med KlaraBo. Genom att nyttja det statliga investeringsstödet bidrar vi till att minska bostadsbristen i det bostadssegment där bristen är som störst. Affären visar dessutom hur attraktiva våra byggrätter är även i en tid av viss osäkerhet på marknaden, kommenterar Ilija Batljan, vd SBB.

  Advokatfirman Lindahl har varit legal rådgivare till KlaraBo.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived