+
Bild: Riksbanken
 • Fastighetsbolagen väntas dela ut 11,7 miljarder

  PUBLICERAD 2018-04-16 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-04-20 09:26

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Bolagen i Stockholmsbörsens fastighetsindex väntas enligt Fastighetsnytts beräkningar dela ut knappt 11,7 miljarder kronor för verksamhetsåret 2017, vilket är en ökning med 10 procent från de 10,6 miljarder som skiftades ut föregående år.
  Räkenskapsåret 2016 delade bolagen som ingår i indexet, vilket även inkluderar en handfull bolag som inte är rena fastighetsbolag, ut över 10 miljarder för första gången.

  Siffran boostades då av nytillskott i form av bostadsbyggarna JM och Bonava samt investmentbolaget L E Lundbergföretagen. I sammanhanget kan nämnas att ungefär en tredjedel av marknadsvärdet i Lundbergs portfölj utgörs av Hufvudstaden och Fastighets AB L E Lundberg.

  Listan över fastighetsbolagen som delar ut mest i år toppas i vanlig ordning av Castellum, som föreslår att utdelningen höjs med 6 procent till 1 448 miljoner kronor. Sen är det ett ganska stort hopp ner till tvåan Hemfosa, som avser dela ut 867 miljoner kronor till stam- och preferensaktieägare för. Trea på listan är JM, som delar ut 765 miljoner kronor för verksamhetsåret 2017. Därefter följer ytterligare ett koppel bolag som skiftar ut över 700 miljoner kronor, Fabege, Lundbergföretagen, Pandox, Klövern och Hufvudstaden.

  Oskar von Bahr

  2 kommentarer

  1. David 2018-04-20

   Apropå sista stycket så har Balders preferensaktier blivit inlösta, vilket ni tidigare skrivit om. Att tala om slopad utdelning blir därmed vilseledande.

   Vänligen,

   David

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived