+
Christian Hermelin, vd Fabege
 • Fabege vinnare efter köprekommendation från Danske Bank

  PUBLICERAD 2018-04-17 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-04-17 16:46

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fabege stiger som mest 4,4 procent i livligt handel på tisdagen efter en köprekommendation från Danske Bank samtidigt som Castellums kvartalsrapport indikerat ett fortsatt gott klimat på den kommersiella fastighetsmarknaden, vilket höjer sektorn i stort.
  Danske Bank släppte under morgonen en analys i vilken banken upprepar en köprekommendation för Fabege och höjer riktkursen på 12 månaders sikt till 225 kronor från 220 kronor. Fabege stiger i skrivande stund 3,0 procent till kursen 184,40 kronor, vilket gör att det fortfarande finns 18 procents uppsida i aktien om bankens förhoppningar infrias.
  Danske Bank argumenterar bland annat för att Fabeges bokförda långsiktiga substansvärde på 201 kronor är konservativt satt. Enligt banken ger förra månadens försäljning av Uarda 6 i Arenastaden en fingervisning om detta då priset var en en bra bit högre än vad som indikerades av böckerna.
  Dessutom väntas Fabege ha en god kassaflödestillväxt de kommande åren, enligt Danskes prognoser. Det innebär bland annat en stärkt utdelningsförmåga, vilket även det bör ge stöd åt aktien.
  Fastighetssektorn i övrigt går också bra på Stockholmsbörsen efter att Castellum satt tonen genom att inleda rapportsäsongen med en stark kvartalsrapport. Bland annat ökade förvaltningsresultatet 12 procent, vilket är över målet om en tillväxt på 10 procent. Fastighetsnytts samhällsbyggnadsindex (FSBX) stiger 1,1 procent efter rapporten. Bland vinnarna återfinns Klövern, Wihlborgs, Brinova och Catena, som alla stiger över 2 procent.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived