+
EDGE Olympic.
 • CHOP och EDGE ingår samarbete värt 1 miljard euro

  PUBLICERAD 2018-04-19 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2018-04-19 15:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Cityhold Office Partnership (CHOP) och EDGE Technologies ingår strategiskt partnerskap värt 1 miljard euro. Två  kontorsfastigheter under utveckling i Amsterdam och Berlin på totalt cirka 30 000 kvadratmeter ligger som grund för partnerskapet.

  Genom CHOP, ett Europeisk joint venture mellan Första AP-fonden och Andra AP-fonden samt TIAA, har TH Real Estate förvärvat EDGE Olympic i Amsterdam av EDGE Technologies. Fastigheten ligger i det centrala affärsdistriktet i Amsterdam och rymmer 11 117 kvadratmeter kontorsyta. CHOP har även förbundit sig att förvärva EDGE Grand Central i Berlin, en ny kontorsfastighet som beräknas vara färdigställd under fjärde kvartalet 2019. Tillsammans kommer fastigheterna att ha en kontorsyta om cirka 30 000 kvadratmeter. Tillgångarnas värde uppgår till cirka 200 miljoner euro.

  Det strategiska partnerskapet avser att öka portföljens värde med 1 miljard euro under de kommande tre till fem åren. EDGE Technologies kommer äga 10 procent av tillgångarna och TH Real Estate kommer att vara investment manager.

  -Det nya partnerskapet ligger helt i linje med Cityhold Office Partnerships strategi att samarbeta med de bästa utvecklarna i Europa för att få tillgång till högkvalitativa kontorslokaler på våra huvudmarknader. OVG har beprövad erfarenhet av att bygga framtidens intelligenta kontorsfastigheter med hög hållbarhetsstandard och smart teknik och vi ser fram emot ett samarbete med EDGE Technologies för att utvidga denna satsning till över 1 miljard euro under de närmaste åren, kommenterar Jasper Gilbey, Fund Manager, Cityhold Office Partnership, TH Real Estate, i ett pressmeddelande.

  EDGE Technologies lanserades av OVG Real Estate i januari i år och specialiserar sig på utveckling och förvaltning av den senaste generationens byggnader. Både EDGE Olympic och EDGE Grand Central kommer ingå i EDGE Technologies nya portfölj.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived