+
Erik Johansson. Foto: Lansa Fastigheter.
 • CFO till Lansa Fastigheter

  PUBLICERAD 2018-04-17 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-04-17 16:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Lansa Fastigheter, som ägs av flera länsbolag inom Länsförsäkringsgruppen, har rekryterat Erik Johansson som CFO.

  Johansson kommer närmast från teknikbolaget Aereon, men har även jobbat på Newsec, med ansvar för Alectas fastighetsbestånd.

  – Vi är inne i en spännande fas i utvecklingen av Lansa och har en bra position på marknaden med en stark ägarkonstellation, säger Erik Johansson i ett pressmeddelande.

  Lansa har i stort sett bara nyproducerade hyresrättslägenheter i sitt bestånd. Under förra året gjorde Lansa en nyemission och utökade antalet bolag inom Länsförsäkringsgruppen till sex delägare.

  – I första hand är vi intresserades av tilläggsförvärv på de orter där vi nu är etablerade. Men vi kan också tänka oss att gå in i bostadsprojekt på nya orter så länge det stämmer med vår affärsidé. Det vill säga orter som har ett växande näringsliv och helst en etablerad högskola eller universitet. Helsingborg och Jönköping och Växjö är exempel på städer vi är intresserade av, säger Erik Johansson.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived