+
Flygbild över Kiruna. Foto: Fredric Alm / Alm & ME
 • Bygger 1500 nya bostäder i Kiruna

  PUBLICERAD 2018-04-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-04-12 15:23

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  LKAB ska uppföra runt 1500 nya bostäder samt kommersiella fastigheter i Kiruna till år 2022 i samband med stadsflytten, rapporterar SVT. 

  Hittills har 400 lägenheter nyproducerats och 158 har rivits. Det nya området Luossavaara, som har färdiga detaljplaner och pågående markarbeten, kommer rymma 200 bostäder medan Jägarskolan får 450 bostäder.

  – Det har byggts över dubbelt så många bostäder som det rivits. Vi tar vårt ansvar att säkra mark så att vi kan bygga nya hus till alla berörda husägare. LKAB är överlägset största aktören i nya centrum där vi bygger kvarter 4, 6, 7, 8 och 9, säger Joakim Björnström, chef för samhällsomvandlingen i Kiruna.

  I samma veva som byggprojekten startar en efter en så har flyttkedjorna påbörjats.

  – Vi har redan ordnat nya bostäder åt över 300 familjer, både i nyproduktion och i äldre bestånd. Väljer nuvarande hyresvärdar pengar istället för nya hyreshus så får hyresgästerna en ny lägenhet hos oss. Vi bygger hela tiden nytt för att se till att alla erbjuds en bostad, det säkerställer bostadsbyggandet i Kiruna, säger Siv Aidanpää-Edlert, vd LKAB Fastigheter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived