+
Joachim Hallengren, vd på Bonava. Bild: Bonava
 • Svag rapport utlöser största raset någonsin för Bonava

  PUBLICERAD 2018-04-25 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-04-25 10:28

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Bostadsbyggaren Bonava faller tvåsiffrigt procent på onsdagen till den lägsta nivån på över ett år efter att såväl omsättning som resultat landat en bra bit under förväntningarna i det första kvartalet. Det är det största kursfallet någonsin för NCC-avknoppningen, som handlats på börsen sedan juni 2016.
  Nettoomsättningen blev 1 693 miljoner kronor i det första kvartalet medan analytikernas snittförväntning låg på 2 058 miljoner, enligt en enkät som SME Direkt gjort. Rörelseresultatet landade på 43 miljoner kronor mot väntade 147 miljoner. Under motsvarande period förra året blev rörelseresultatet 503 miljoner kronor.
  Enligt Bonava berodde det försämrade resultatet på färre resultatavräknade bostäder till konsumenter och ett lägre resultat från försäljning av mark i Sverige.
  Bolaget byggstartade 219 bostäder i kvartalet, vilket kan jämföras med fjolårets 1449 bostäder.
  – Antalet starter minskade jämfört med i fjol vilket bland annat berodde på den avvaktande marknaden i Sverige och en ovanligt kall vinter som orsakade försenade projektstarter i Tyskland, skriver Joachim Hallengren i vd-ordet.
  Han poängterar också att jämförelsesiffran dras upp av att Bonava startade 800 bostäder i S:t Petersburg i fjol.
  Klockan 10.20 faller Bonava drygt 10 procent till 102,50 kronor. Aktien har inte handlats kring den nivån sedan hösten 2016.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived