+
Henrik Saxborn är vd på Castellum. Foto: Castellum.
 • Blackrock flaggar upp i Castellum

  PUBLICERAD 2018-04-04 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-04-04 10:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Den amerikanska fondbjässen Blackrock, som tidigare i år seglade upp som näst största ägare i Castellum, ökade innehavet i fastighetsbolaget ytterligare strax innan påsk. Enligt ett flaggningsmeddelande uppgår Blackrocks innehav nu till knappt 13 666 915 aktier, vilket motsvarar 5,00 procent av kapital och röster.

  Blackrock har successivt ökat sin ägarandel i bolaget sedan i mars förra året, då den enligt ägartjänsten Holdings uppgick till 3,99 procent. Samtidigt har Klöverns vd och huvudägare Rutger Arnhult seglat upp som trea på ägarlistan. Han började köpa aktier i det Göteborgsbaserade fastighetsbolaget i somras och kontrollerar nu på 4,50 procent av bolaget.

  Störst innehav i Castellum har den nederländska pensionsstiftelsen ABP med 5,62 procent av kapital och röster. Blackrock flaggade även upp i Castellum i januari men några veckor senare föll ägandet ner under 5 procent igen.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived