+
Catharina Håkansson Boman lämnar över Sverigeförhandlingens slutrapport till Tomas Eneroth. Foto: Sverigeförhandlingen.
 • Bjuder in till samtal om höghastighetstågen

  PUBLICERAD 2018-04-17 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2018-04-17 09:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Enligt SVT nyheter är nu Socialdemokraterna och Miljöpartiet överens om förutsättningarna för höghastighetståg och bjuder in allianspartierna i ett försök att få till en bred överenskommelse.

  Rekommendationen från Sverigeförhandlingen har varit en snabb utbyggnad med färdigställande 2035 med lånefinansiering medan regeringen snarare lutat åt anslagsfinansiering och en långsammare utbyggnad. Enligt SVT har man nu nått en kompromiss där stambanorna ska stå klara 2045 och man har samtidigt satt ett kostnadstak, lägre än de 230 miljarder som Trafikverket beräknat.
  – Vår bedömning är att det finns förutsättningar att färdigställa nya stambanor till 2040-2045 vilket är snabbare än det som tidigare diskuterats och vi vill också se en kostnadsram. Allt är naturligtvis inom ramen för det statsfinansiella ramverket, vilket är en grundförutsättning, säger Tomas Eneroth (S), till SVT.

  Vänsterpartiet och allianspartierna ska få en inbjudan i dag där Centerpartiet säger till SVT Nyheter att man har tackat ja till regeringens inbjudan.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Massiv vinstvarning från NCC

  Börs NCC varnar i samband med tisdagens kapitalmarknadsdag för att bolaget kommer göra en miljardförlust i det tredje kvartalet. Varningen kommer efter att den nya vd:n Tomas Carlsson vid en genomlysning av bolaget hittat flera surdegar samt upptäckt att en tredjedel av bolaget är olönsamt.

 • IT-boom satte fart på kontorsmarknaden

  Fastighetsmarknad, Kontor Under de sista åren av IT-boomen när hypen var som störst kröp vakansgraden ner under två procent i de centrala delarna av Stockholm. Nu har vi ett liknande läge i huvudstaden där inte minst IT och den digitala transformationen är en del i kontorskonkurrensen.

 • Gammalt blir nytt och värdefullt

  Fastighetsmarknad, Webb-TV Att omvandla så kallade brownfields, som ofta består av gammal industrimark i centrala lägen, kan vara ett bra sätt att skapa värden där man inte bara kan förnya stadsdelar som är i behov av förnyelse utan även bara miljöer som är uppskattade.

 • ANNONS
 • Willhem köper av SSM för halv miljard

  Bostäder, Transaktioner Willhem förvärvar 176 lägenheter som kommer att byggas i framväxande Täby Park, norr om Stockholm. Säljare är SSM och fastighetsvärdet uppgår till 473 miljoner kronor. 

 • ANNONS
 • Fastighetsbranschen bäst på jämställdhet

  Fastighetsmarknad Fastighetsbranschen toppar listan på jämställda bolag för fjärde året i rad och närmar sig jämställdhet med 36 procent kvinnor i ledningsgrupperna. Det visar Allbrights senaste rapport.

 • Nya borgarråd i Stockholm

  Nyheter Moderaternas Anna König Jerlmyr tar över som finansborgarråd i Stockholms stad, efter fredagens besked om ett blågrönt styre i huvudstaden.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Catharina Håkansson Boman lämnar över Sverigeförhandlingens slutrapport till Tomas Eneroth. Foto: Sverigeförhandlingen.