+
Modell över planerna. Bild: Stockholms stad.
 • ALM säljer andel i Bromma-projekt

  PUBLICERAD 2018-04-10 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-04-10 07:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  ALM Equity säljer sin andel i detaljplaneprojektet Archimedes i Ulvsunda, Bromma till investerare, till ett underliggande fastighetsvärde på 477 miljoner kronor.

  Projektet består av tre befintliga byggnader, delvis från början av 1900-talet, men även obebyggd mark. Sedan 2013 har ALM Equity drivit en detaljplan för området tillsammans med Stockholms stad, främst för att omfatta bostäder. Den nya detaljplanen, där Stockholms stad ställer sig positiva till drygt 38 000 ljus BTA bostadsbebyggelse, väntas antas till sommaren.

  Enligt förslaget kan det bli upp till 835 nya lägenheter i olika projekt i form av bostadsrätter och en del hyresrätter i området.

  Fastigheten tillträddes den 5 mars 2018 i enlighet med köpeavtal tecknat 2013 med Castellum. Köpeskillingen inklusive tilläggsköpeskillingar är beräknad till 285 Mkr. Försäljningen beräknas ge en positiv resultateffekt på cirka 120 Mkr när planen vinner laga kraft.

  – Vi värdesätter att få in starka investerare. Läget nära Mariehäll och Sundbyberg, tvärbanan och Bromma flygplats är utmärkt för bostäder och kommersiellt innehåll och området har stor potential för framtiden, säger Joakim Alm, vd på ALM Equity.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived