+
Modell över framtida planer. Bild: Stockholms stad.
 • ALM säljer andel i Bromma-projekt

  PUBLICERAD 2018-04-10 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-04-10 07:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  ALM Equity säljer sin andel i detaljplaneprojektet Archimedes i Ulvsunda, Bromma till investerare, till ett underliggande fastighetsvärde på 477 miljoner kronor.

  Projektet består av tre befintliga byggnader, delvis från början av 1900-talet, men även obebyggd mark. Sedan 2013 har ALM Equity drivit en detaljplan för området tillsammans med Stockholms stad, främst för att omfatta bostäder. Den nya detaljplanen, där Stockholms stad ställer sig positiva till drygt 38 000 ljus BTA bostadsbebyggelse, väntas antas till sommaren.

  Enligt förslaget kan det bli upp till 835 nya lägenheter i olika projekt i form av bostadsrätter och en del hyresrätter i området.

  Fastigheten tillträddes den 5 mars 2018 i enlighet med köpeavtal tecknat 2013 med Castellum. Köpeskillingen inklusive tilläggsköpeskillingar är beräknad till 285 Mkr. Försäljningen beräknas ge en positiv resultateffekt på cirka 120 Mkr när planen vinner laga kraft.

  – Vi värdesätter att få in starka investerare. Läget nära Mariehäll och Sundbyberg, tvärbanan och Bromma flygplats är utmärkt för bostäder och kommersiellt innehåll och området har stor potential för framtiden, säger Joakim Alm, vd på ALM Equity.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Massiv vinstvarning från NCC

  Börs NCC varnar i samband med tisdagens kapitalmarknadsdag för att bolaget kommer göra en miljardförlust i det tredje kvartalet. Varningen kommer efter att den nya vd:n Tomas Carlsson vid en genomlysning av bolaget hittat flera surdegar samt upptäckt att en tredjedel av bolaget är olönsamt.

 • IT-boom satte fart på kontorsmarknaden

  Fastighetsmarknad, Kontor Under de sista åren av IT-boomen när hypen var som störst kröp vakansgraden ner under två procent i de centrala delarna av Stockholm. Nu har vi ett liknande läge i huvudstaden där inte minst IT och den digitala transformationen är en del i kontorskonkurrensen.

 • Gammalt blir nytt och värdefullt

  Fastighetsmarknad, Webb-TV Att omvandla så kallade brownfields, som ofta består av gammal industrimark i centrala lägen, kan vara ett bra sätt att skapa värden där man inte bara kan förnya stadsdelar som är i behov av förnyelse utan även bara miljöer som är uppskattade.

 • ANNONS
 • Willhem köper av SSM för halv miljard

  Bostäder, Transaktioner Willhem förvärvar 176 lägenheter som kommer att byggas i framväxande Täby Park, norr om Stockholm. Säljare är SSM och fastighetsvärdet uppgår till 473 miljoner kronor. 

 • ANNONS
 • Fastighetsbranschen bäst på jämställdhet

  Fastighetsmarknad Fastighetsbranschen toppar listan på jämställda bolag för fjärde året i rad och närmar sig jämställdhet med 36 procent kvinnor i ledningsgrupperna. Det visar Allbrights senaste rapport.

 • Nya borgarråd i Stockholm

  Nyheter Moderaternas Anna König Jerlmyr tar över som finansborgarråd i Stockholms stad, efter fredagens besked om ett blågrönt styre i huvudstaden.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x