+
Illustration: Petter Furå.
 • 200 nya bostäder och fler företag i Ebbepark

  PUBLICERAD 2018-04-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-04-12 10:53

  Textstorlek

  Dela med andra

  Detaljplanen för den fjärde och sista delen av Ebbepark i Linköping har nu vunnit laga kraft. Detta innebär att området får ytterligare 200 bostäder och utökad yta för etablering av företag.

  Byggnationen av den nya stadsdelen har brutits upp i fyra etapper och den nu godkända detaljplanen möjliggör även för en snabbare process av de tre första delarna.

  – Det är en fantastik milstolpe för Ebbepark att vi nu kan jobba med området som en helhet. Det känns bra att vi gav den sista etappen lite mer tid, tack vare det har vi kunnat höja både innovations- och exploateringsgrad i den delen, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

  Utvecklingen av Ebbepark startade 2015 och är idag ett samarbete mellan Sankt Kors och Stångåstaden. Nu påbörjas arbetet med att ta fram en tidsplan för när hela området står färdigt. Byggstart för den fjärde etappen som omfattar kvarteret ‘Labbet’ ligger ännu några år bort.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Fastighetsbolagen stiger till rekordnivå

  Börs Stockholmsbörsens fastighetsindex stiger till en ny rekordnivå på måndagen efter en stark inledning på det nya året som höjt sektorn nästan 8 procent.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived