+
Illustration: Petter Furå.
 • 200 nya bostäder och fler företag i Ebbepark

  PUBLICERAD 2018-04-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-04-12 10:53

  Textstorlek

  Dela med andra

  Detaljplanen för den fjärde och sista delen av Ebbepark i Linköping har nu vunnit laga kraft. Detta innebär att området får ytterligare 200 bostäder och utökad yta för etablering av företag.

  Byggnationen av den nya stadsdelen har brutits upp i fyra etapper och den nu godkända detaljplanen möjliggör även för en snabbare process av de tre första delarna.

  – Det är en fantastik milstolpe för Ebbepark att vi nu kan jobba med området som en helhet. Det känns bra att vi gav den sista etappen lite mer tid, tack vare det har vi kunnat höja både innovations- och exploateringsgrad i den delen, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

  Utvecklingen av Ebbepark startade 2015 och är idag ett samarbete mellan Sankt Kors och Stångåstaden. Nu påbörjas arbetet med att ta fram en tidsplan för när hela området står färdigt. Byggstart för den fjärde etappen som omfattar kvarteret ‘Labbet’ ligger ännu några år bort.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Är framtidens kontor delat?

  Kontor En tredjedel av små och medelstora företag i Stockholm vill byta kontor – majoriteten på grund av storleken på dagens lokaler. En lösning på kontorsbristen är nya typer av kontor – där den allt starkare så kallade co-working-trenden spelar stor roll.

 • Rekordlåga vakanser för Wihlborgs

  Börs Wihlborgs förvaltningsresultat steg 12 procent till 372 miljoner kronor i det tredje kvartalet, bland annat till följd av en mycket god efterfrågan på det Skånska bolagets kontorslokaler. Enligt bolaget ligger vakanserna nu på rekordlåga nivåer.

 • Hyreshöjningen störst i Nykvarn

  Bostäder Hyresgästföreningen har kartlagt hyresnivåerna i landet, där Täby kommun ligger i topp med en medianhyra på 118 kronor per kvadratmeter och månad. Högsta genomsnittliga hyreshöjningen förra året ägde rum i Nykvarns kommun.

 • ANNONS
 • Fortsatt stort behov av hotell i Stockholm

  Hotell Trots att antalet hotellrum har ökat markant i Stockholm de senaste åren, finns fortfarande behov av ytterligare cirka 1 000 hotellrum i staden. Det visar Hotellrapporten 2018, som Stockholms Business Region står bakom. 

 • ANNONS
 • Tobin ansöker om listbyte efter Klöverns intåg

  Börs Tobin Properties uppfyller inte längre kraven för att vara listade på First North Premier och ansöker därför om att flytta bolaget till First North.

 • Axfast och Slussgården rankas i topp

  Fastighetsmarknad Axfast och Slussgården rankas högst i Sverige i MSCI:s ranking över de fastighetsinvesterare som ingår i deras index i respektive land. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived