+
Bild: Svenska Bostäder
 • 1 600 nya studentbostäder i Stockholm

  PUBLICERAD 2018-04-03 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-04-03 16:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  Svenska Bostäder har tilldelats en markanvisning för uppförandet av 300 studentbostäder i Hagastaden, i norra Stockholm. Bolaget planerar dock byggandet av totalt 1 600 studentbostäder i staden under de kommande åren. Av dessa kommer runt 1000 bostäder uppföras på campus Albano vid Stockholms Universitet.

  –  Vi planerar för över 1 600 studentbostäder de kommande åren. Det är viktigt att Stockholm, som en av Sveriges viktigaste universitetsstäder, kan erbjuda studenterna ett bra boende, säger Pelle Björklund, vd, Svenska Bostäder.

  Byggstart för bostäderna i Hagastaden är beräknad till 2020 och nybyggnationen kommer ligga i anslutning till KTH och Stockholms universitet. Vidare planeras även bostäder i Enskededalen, Östberga, Hornstull, Islandstorget och på Årstafältet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived